Anine Fuglesang

En ny musikfamilie

Anine Fuglesang
En ny musikfamilie

I sin søgen efter at finde et nyt musikalsk fællesskab efter årene på Aurehøj Gymnasium, fandt Stephanie Kastrup frem til DMF Københavns Ungdomsudvalg, og det er hun glad for.

Mit navn er Stephanie, jeg er 22 år og udøvende musiker. For mig har musik og sang altid fungeret som et slags andet modersmål, og jeg har aldrig rigtig betvivlet, at det var den her vej, jeg ville gå, når jeg engang blev ’voksen’.

Mit virke som sangskriver startede egentlig, da jeg i syvende klasse fik min første Tina Dickow-plade og med ét blev fuldstændig tryllebundet - både af stemmen, stemningen og ikke mindst måden, hvorpå musikken og teksterne rørte mig. Det var første gang i mit liv, jeg følte mig sådan ’ægte’ inspireret. Derfra gik der ikke lang tid, før jeg havde skaffet mig en guitar og havde fået knækket koden til, hvordan man i det hele taget spiller på den. Man kan sige, at det på mange måder er Tina Dickow og sange som “Room with a view” og “Count to ten”, der i sin tid har udgjort startskuddet til, at jeg er blevet den musiker og sangskriver, jeg er i dag.

På jagt efter et musikalsk fællesskab

I sommeren 16’ blev jeg musisk student fra Aurehøj Gymnasium, og siden da har jeg brugt det meste af min tid på yderligere musikalsk dygtiggørelse og fordybelse - blandt andet med hele to semestre på Den Rytmiske Højskole i Vig. Jeg har altså i en god håndfuld år været en selvskreven del af et musikalsk fællesskab, der har været tæt bundet til de forskellige steder, jeg henholdsvis har læst eller gået, og det har jeg virkelig nydt godt af. Men hvad så nu? Hvor finder man et lignende musikalsk fællesskab - bare herhjemme i København? Det er her Dansk Musiker Forbund og min deltagelse i DMF Københavns Ungdomsudvalg kommer ind i billedet.

Flere skal kende DMF

Jeg kunne virkelig godt tænke mig at dele Dansk Musiker Forbund og de musikalske fælleskaber og fordele, der følger med, med langt flere unge, end jeg gør i skrivende stund. Det var i princippet et rent tilfælde, at jeg faldt over Dansk Musiker Forbund, og det synes jeg egentlig er lidt trist.

Jeg er netop hjemvendt fra en helt tosset, fantastisk og lærerig sangskrivningsuge i DMF Københavns lejlighed i Berlin i forbindelse med Songwriters Summit 2018, og hvis andre unge musikere kunne få en lignende oplevelse, blandt andet på baggrund af mit promo- og/eller projektarbejde, så ville jeg klappe i mine små hænder fra nu af og til jul 2080. Dansk Musiker Forbund og de dejlige mennesker, jeg skrev musik med i Berlin dette efterår, er nemlig blevet mit nye musikalske fællesskab - min musikfamilie.

Af Stephanie Kastrup