Anine Fuglesang

Konservatorierne skal finde flere talenter i musikskolerne

Anine Fuglesang
Konservatorierne skal finde flere talenter i musikskolerne

Klarinettist og underviser på DKDM Jørgen Misser Jensen efterlyser mere engagement hos sine kolleger, når det handler om at finde nye talenter til konservatorierne.

Den musikalske fødekæde skal styrkes, hvis det står til Jørgen Misser Jensen, der udover at have været dirigent for Rødovre Concert Band i snart 50 år, også underviser i klarinet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM). Han efterlyser både mere fokus på musikundervisningen i folkeskolen og uddannelse af dygtige musiklærere samt et større samarbejde mellem musikskoler og landets konservatorier.

I stedet oplever han, at der er færre og færre danske, kvalificerede elever, der søger ind. Og det bekymrer ham, at kollegerne på konservatoriet ikke gør noget mere for at finde flere talenter:

- Jeg synes, det er ærgerligt at se, at der er mange af mine kolleger, der slet ikke interesserer sig for at opsøge elever på for eksempel landets musikskoler. Vi kan ikke bare sidde og vente på, at der falder en appelsin ned i turbanen. I stedet for bør flere undervisere fra konservatoriet gå ud og lave noget ordentligt rugbrødsarbejde i folkeskolen, i musikskolerne og i ungdomssymfoniorkestrene, og her tænker jeg både på rytmiske og klassiske musikere. Vi har blandt andet behov for flere dygtige talenter, hvis vi skal kunne begå os blandt de mange udenlandske musikere i vores orkestre, lyder det fra Jørgen Misser Jensen, der også anfægter de alt for få undervisningstimer, der er på konservatorierne. En bekymring han deler med kolleger, studerende og det nyoprettede Konservatoriestuderendes Fællesråd:

- Jeg er sikker på, at vi kunne have uddannet nogle endnu dygtigere elever, end vi har. Det er ikke fordi, de er dårlige, for niveauet ér højt, men det kunne have været endnu bedre, hvis vi havde flere timer. Og det havde måske også resulteret i, at vi i endnu højere grad kunne konkurrere med udenlandske musikere, slutter Jørgen Misser Jensen.

Af Anine Fuglesang Foto Mads Mazanti