Anine Fuglesang

Vindere med musikalsk bredde

Anine Fuglesang
Vindere med musikalsk bredde

Er du til elektronisk musik, hiphop, jazz eller singer-songwriter? Så kender du helt sikkert Rest In Beats, der er blandt dette års vindere af KarriereKanonen. Bag duoen står Sebastian Rønde Thielke og Rezwan Farmi; kærester, musikalske-partnere og snart forældre. MUSIKKEN mødte dem en fredag aften på Viften i Rødovre til en snak om hverdagen, freelance og spejlæg.

 

Klokken er 16:00, og jeg møder Rezwan Farmi, som den første. Hun forsøger at lave en kande kaffe, imens kæresten og den anden del af duoen Sebastian Rønde Thielke, slæber gear. For mens han bærer på deres udstyr, bærer Rezwan på deres kommende datter.

De mødte hinanden i 2010, og det var ikke kærlighed ved første blik.

- Vi mødtes gennem en fælles ven, som boede i min lejlighed på det tidspunkt, og så kom Rez forbi engang imellem, og vi var egentligt ikke særligt interesseret i hinanden, fortæller Sebastian med et glimt i øjet, hvorefter Rezwan grinende tilføjer:

- Du syntes, jeg var irriterende, og jeg syntes, du var kedelig. Og alligevel deler vi hverdag sammen på Nørrebro den dag i dag.

Billede 4Rez synger kopi.jpg

Fra freelance til fast job

Sebastian har de seneste år arbejdet freelance som interaktionsdesigner ved siden af Rest In Beats, og Rezwan har undervist i sang og sangskrivning. De har hygget sig, men det er ikke uden udfordringer at være herre i eget hus:

- Når man selv kan styre sin tid, kommer man måske til at hygge sig lidt for meget, smiler Sebastian, hvorefter Rezwan uddyber:

- Vi hygger os rigtig meget og er meget på café. Spejlæg og god kaffe hver morgen, skåret frugt – vi har haft det lækkert. Men det slutter snart.

- Det ér slut, udbryder Sebastian:

- For jeg er jo begyndt at arbejde.

Sebastian arbejder nu fast fire dage om ugen for en virksomhed:

- Vores hverdag bliver mere struktureret nu, fordi vi får et barn. Før kunne vi sidde og lave musik til langt ud på natten og stå sent op. Så jeg tror, det kommer mere i kasser nu.

Det er tydeligt, at Rezwan og Sebastian har en helt klar forståelse for hinanden og deres fælles prioriteter som par. Det kræver samarbejde at opdrage et projekt som Rest In Beats - og ligeledes kommer det til at kræve samarbejde at opfostre deres barn, alt imens Rest In Beats fortsætter. Hvilket blandt andet skal ske igennem et skræddersyet talentudviklingsforløb, som de har fået tildelt, som en af de tre vindere af dette års KarriererKanonen:

- Det betyder jo noget, at vi skal til at have et barn. Der er bare så mange ting på en gang, beskriver Rezwan om sin reaktion på at vinde karrierekanonen og samtidig være gravid. 

- Hvis jeg ikke havde været totalt smadret, så ville jeg klart være mere ‘nu skal vi bare det her, og den plade skal bare udgives’, men det kan jeg ikke. Det bliver nødt til at gå stille og roligt. Derfor glæder vi os meget til det forløb, vi skal i gang med. Vi skal til at mødes med nogle branchefolk og se, hvad de kan gøre for os og lægge nogle planer. Det er rigtig god timing. Vi kommer til at være væk i noget tid, men denne sparring med branchefolk kommer til at betyde, at vi har nogen, der holder os til ilden. 

Billede 7 grin backstage kopi.jpg

Jazz-wan og vennerne

Rest In Beats var, modsat mange andre i KarriereKanonen, kendte i store dele af Danmark, før de vandt. Det blev tydeligt under deres koncert på SPOT Festival i Aarhus i år, som fyldte Rader ud og skabte kødannelse udenfor. En af grundende kan være deres unikke fusion mellem Rezwans stemme og vokalkompositioner over Sebastians skratch beats, som skaber en lyd, ingen andre har i Danmark.

- Jeg kan godt lide, når alt er vokal, forklarer Rezwan og uddyber:

- Jeg elsker, når man bruger stemmen som det primære instrument. Sådan har jeg altid haft det, også da jeg gik på konservatoriet. Mine sange var et beat, og så lavede jeg kor-kompositioner, fordi jeg ikke var så god til hverken guitar eller klaver. Jeg har altid bare brugt min stemme til eksempelvis at lave akkorder. Det, tror jeg, præger vores musik rigtig meget. Det er ikke skabt ud fra nogle teorier, det har bare været eksperimenterende. De kaldte mig også jazz-wan på konservatoriet. Men det er ikke jazz. Det er bare det, jeg hører.

En unik lyd, som både hiphop scenen, den elektroniske scene, singer-songwriter scenen og jazz scenen føler sig relateret til, fortæller Sebastian:

- Vi har rigtig mange forskelige venner i musikbranchen og i utrolig mange forskellige genrer, som alle føler, vi hører sammen med dem. Vi kan være venner med de fleste ‘lejre’ og selv jazzfolk kommer hen og siger: det er jo jazz, det I spiller.

Rest In Beats har blandt andet spillet Modern Jazz Days, varmet op for Binær på Stengade og spillet på festivaler for elektronisk musik.

Billede 8 backstage pr kopi.jpg

Fremtiden er en trio

Rest In Beats er Sebastian og Rezwans førstefødte. Et barn, som er godt og grundigt i gang med at vokse sig stor og sprede sig ud til alle kroge af Danmark. Et vokseværk, som duoens kommende datter også er blevet en stor del af:

- Hun reagerer meget på guitaren. Det er mega fedt, griner Rezwan, inden jeg spørger hende, hvordan fremtiden ser ud.

-
Vi vil udgive den her EP og også gerne en plade. Vi mangler stadigvæk at spille større festivaler, og vi skal have et stort publikum. Vi har alle mulige planer. Det er ikke sådan, at vi nu bare skal lege far, mor og børn.

Aftenen lakker mod enden. Mødet med Rest In Beats gør det klar, at der er tale om et dedikeret par, som sætter alt i bevægelse for at skabe de bedst mulige rammer for deres fælles projekt og fremtidige barn.

Af Daniel Engholt Carlsen · Foto Daniel Engholt Carlsen

Billede 2 Begge kopi.jpg

FAKTA

Little Bird

Har man ikke hørt Rest In Beats før, så gå ind på YouTube og søg på ”Little Bird - Rest In Beats”. Sangen, er den første, de lavede sammen. ”Den er grunden til, vi hedder Rest In Beats. Det består af min stemme og Sebastians beat,” forklarer Rezwan.