Anine Fuglesang

Jeg lever drømmen

Anine Fuglesang
Jeg lever drømmen

Med tre millioner følgere på Facebook, Instagram og YouTube, en placering som nummer 82 på DJ Mags top 100 liste i 2016 og koncerter i hele verden, lever den danske dj Martin Jensen det liv, som kun er de færreste musikere for undt. 

Når en dj og producer fra den ene dag til den anden får et verdensomspændende hit, som Martin Jensen gjorde med ’Solo Dance’ i 2016 er det fristende at beskrive dem som nogen, der ”kom ud af ingenting”. Oftest er dette ”ingenting” en smule overdrevet og mere for at understrege vedkommendes succes som højst usandsynlig. Med 25-årige Martin Jensen er det dog tættere på sandheden. Med sin opvækst i den lille jyske landsby Sorring, hvor han solgte landbrugsmaskiner samtidig med, at han drev sit mobildiskotek, stod det aldrig i stjernerne, at han skulle ende på de store festivalscener, i backstagelokalerne eller sågar på Top 40 charten. Men i 2015 fik en video på Facebook hurtigt vendt verden på hovedet for den unge dj og producer.

Efter årevis som dj kom Martin Jensen nemlig for alvor i rampelyset med nummeret ’Si’, hvor han samplede fodboldspilleren Cristiano Ronaldos stemme. Det dansable festnummer gik viralt kun få timer efter offentliggørelsen på Martin Jensens egen Facebook-side, og alene i 2015 fik han 1,2 millioner følgere på Facebook. I dag er tallet steget til lidt over 2,6 millioner, mens hans instagram tæller 149.000 følgere, og hans YouTube-kanal tæller 226.000 abonnenter.

- Det er super fedt. Men især fordi det går hånd i hånd med de mange streaminger, mine hits genererer, fortæller Martin Jensen, hvis største hit ”Solo Dance” alene er blevet streamet over 330 millioner gange på Spotify.

Jeg har prioriteret at komme ud i verden. Danmark er okay, hvis du vil have en karriere inden for elektronisk musik i to år, måske fire. Men det kræver, at du er nummer et med hver evig eneste sang.

En verden til forskel

I november 2016 pakkede Martin Jensen sine ting og sagde farvel til Jylland. Han valgte at flytte til København for at være tæt på sit pladeselskab og Kastrup Lufthavn. I dag rejser han verden rundt, har spillet foran 85.000 publikummer på Wembley Stadion i London og festivalen Tommorowland, en af de største og vigtigste festivaler for EDM-music, som den første dansker nogensinde. Indtil 1. november sidste år arbejdede Martin Jensen fuld tid som entreprenør- og maskinmekaniker, men kontrasten mellem livet i det trygge Jylland og livet som stjerne rundt om i verden blev for stor.

- Efter at have stået foran så mange mennesker på et stadion, står jeg i EuroSpar i Sorring for at købe dagens tre håndmadder. I det sekund går hele verden i stå; hvad er det lige, jeg har gang i? Hvorfor griber jeg ikke den her chance i stedet for at blive hængende i Jylland? Så jeg tog valget og gjorde op med mig selv, hvor meget jeg ville ofre for karrieren. Men jeg elsker hvert eneste sekund, jeg står på en scene foran et publikum, som synger med på mine sange. Det er det hele værd. Så glemmer jeg hurtigt Jylland, fortæller Martin Jensen grinende.

Med de sociale medier i ryggen og talentet for at lave hits er Martin Jensen blev katapulteret direkte ud i den store verden; langt uden om den danske musikscene. Han føler sig da heller ikke som en del af det elektroniske musikmiljø herhjemme og betegner også sine numre som kommercielle pophits.

- Jeg har prioriteret at komme ud i verden. Danmark er okay, hvis du vil have en karriere inden for elektronisk musik i to år, måske fire. Men det kræver, at du er nummer et med hver evig eneste sang, og hvis du ikke er det, er Danmark for lille. I udlandet har du mulighed for en meget længere karriere, for der er så mange flere steder, du kan turnere, lyder det fra Martin Jensen, der dog alligevel anser sig selv for at være bannerføre for dansk musik.

- Jeg er den eneste dansker, når det gælder den internationale musikscene for djs, på det her niveau. Selvfølgelig er der Kölsch, som er for sindssyg i undergrunden, og så er der Morten Breum, men så er vi ovre i den lidt hårdere genre. Jeg er den eneste dansker på den mere kommercielle, elektroniske musikscene.

Jeg lever drømmen. Men jeg har en masse mål. Næste år vil jeg spille de samme store festivaler, som jeg har gjort i år, men med sene spilletider.

Rammer Vega i oktober

Når Martin Jensen skriver hits som ”Solo Dance”, ”All I Wanna Do” og det seneste ”Wait”, er det ikke uden hjælp fra sit ”udvidede foldboldhold”, som han betegner sit store team. Idéerne leverer han, og sammen kommer de i mål. Det bunder også i hans filosofi om, at man når længere, hvis man står sammen.

- Hvis du laver din elektroniske musik 100 procent selv, ud fra dine helt egne præferencer, så har jeg en idé om, at man aldrig bliver til noget. Med et team i ryggen når du meget længere.

Efter sin første headlinertour i USA i september, rammer Martin Jensen Store Vega den 7. oktober, og her bliver det med et internationalt team i kulissen.

- Alt, hvad jeg får af kroner og ører for mine danske shows, bruger jeg på produktion. Det er vigtigt for mig, at der er en masse visuelle effekter for at styrke min performance. Derfor har jeg hyret et belgisk team ind til visuals, mens en italiensk fotograf sørger for billeder, så jeg har noget, jeg kan fodre mine mange følgere med. Ikke at vi ikke har dygtige folk i Danmark, men de er som regel taget.

Når Martin Jensen bliver spurgt ind til drømmene for fremtiden, er svaret helt klart:

- Jeg lever drømmen. Men jeg har en masse mål. Næste år vil jeg spille de samme store festivaler, som jeg har gjort i år, men med sene spilletider. Og ellers vil jeg blive ved med at udgive musik til mine fans og sørge for, at alle er glade omkring mit projekt. Og så er det vigtigt at holde begge ben på jorden og huske på, hvor jeg kommer fra, slutter Martin Jensen.

Af Anine Fuglesang · Foto Flemming Teitorp


FAKTA

Streaming og sociale medier

 • Martin Jensens hit ”Solo Dance” er blevet streamet over 300 millioner gange og har opnået 3 gange platin i Sverige, 3 gange platin i Norge, såvel som platin i Storbritannien, Danmark, Finland, Frankrig, Italien og Canada.
   
 • Hittet ”All I Wanna Do” er blevet streamet over 90 millioner gange og gik nummer 11 på den danske chart og nummer 10 i Norge.
   
 • Fordelt på Facebook, YouTube og Instagram har Martin Jensen lidt over 3 millioner følgere/abonnenter på de sociale medier.
   
 • Han er nummer 82 på DJ Mags top 100 liste i 2016.
   
 • Martin Jensen har turneret i både Europa, Asien og senest i USA i september 2017.
   
 • Martin Jensen har remixet for nogle af verdens største artister som Katy Perry, Ed Sheeran, Olly Murs og Sigala.