Anine Fuglesang

Morgendagens stjerner indtog Roskilde

Anine Fuglesang
Morgendagens stjerner indtog Roskilde

VOXPOP

DMF København var på pletten, da en række af morgendagens stjerner optrådte på Roskilde Festivalens to up coming-scener, Countdown og Rising, i dagene op til festivalens officielle program. I backstage-områderne bag de to scener tog vi en hurtig snak med et par af de optrædende musikere umiddelbart efter deres shows.

Rud Aslak kopi.jpg

Rud Aslak

  • Sanger i Barselona
  • Spillede kl. 15:30 søndag d. 25. juni på Rising

Hvordan var det at spille for så mange mennesker?
Det var helt overvældende. Jeg har aldrig set så mange mennesker i mit liv. Det var helt sindssygt, og jeg følte, at jeg fuldstændig mistede kontrollen. Det var helt fantastisk.

Hvad kan I som band bruge en koncert på Rising til?
Roskilde Festival er målet for alle bands. Det er drømmen for alle unge drenge at spille her. Min drøm er gået i opfyldelse, og forhåbentlig har vi givet en god oplevelse til mange af de andre unge folk, der stod derude.

Hvad er næste skridt for Barselona?
Vores næste mål er en EP, der kommer ud til august. Vi har lavet seks sange, som vi er glade for. De kommer ud officielt på alle tjenester.

Du refererede fra scenen til en lille historie, hvor I var på Roskilde sidste år. Hvad handlede det om?
Vi gik på Ollerup Musikefterskole sidste år og spillede en masse musik, alle fem drenge. Vi tog på Roskilde Festival sammen, da efterskolen sluttede, og hørte en masse dejlig musik og blev mega inspirerede. Bagefter mødtes jeg med Rasmus fra bandet i mit studie i København og drak en masse øl. Og så skrev vi den her sang, ”Barcelona”. Dagen efter tog jeg et kamera med ud til nogle efterskolevenner, hvor vi grillede og hyggede. Vi lagde det hele op på Youtube, og så er det bare kørt lige siden.

Anders Bach kopi.jpg

Anders Bach

  • Trommeslager i IRAH
  • Spillede kl. 15:00 tirsdag d. 27. juni på Countdown

Hvordan gik koncerten?
Jeg synes, den gik vildt godt. Det var en energiudladning af de helt store.

Har du spillet på Roskilde Festival før?
Jeg spillede første gang i 2012 med Spillemændene og 2013 med Ice Cream Cathedral, men jeg har ikke spillet på festivalen siden. Det er et dejligt gensyn.

Hvad kan IRAH bruge koncerten til?
IRAH kan blandt andet bruge det som en CV-ting; at have spillet på Skandinaviens største festival. Og så handler det om at spille noget musik, der måske på papiret egner sig bedre til mindre steder, men som vi her viser har formatet til større scener. At det godt kan bære at blive spillet på et stort anlæg og for et stort publikum. Og at vi kan bevise, at det er super inkluderende, selvom det er mega meditativt, meget særligt og meget speciel musik. Det kan sagtens klare det store format også.

Havde I på forhånd lavet aftaler med nogle branchefolk, der skulle høre jer?
Jeg tror, der var nogle udenlandske bookere og høre det, men for os var det primært en publikumskoncert for de folk derude, der har været fede og troppe op. Det var primært dem, vi spillede for.

Hvad er de næste skridt for IRAH?
Vi skal spille nogle koncerter henover sommeren. Vi skal blandt andet spille Musik I Lejet og Sziget Festival i Budapest. Og så er vi i gang med at lave plade, som gerne skulle komme til efteråret eller i starten af næste år. Det afhænger af, om det går helt smooth, eller om vi skal bruge mere tid på det.

Af Mads Mazanti · Foto Vegard S. Kristiansen